Laskuta vaivattomasti ilman omaa yritystä.

LASKUTA NYT

Keikkalasku.fi on solminut yhteistyösopimuksen Gikker-palvelun kanssa. Jatkossa Keikkalasku.fi huolehtii Gikkerin kautta tehtyjen keikkojen laskutuksesta ja palkanmaksuista.
"Gikker syntyi tarpeesta kehittää esiintyjille helppo työkalu hallinnoida keikkoja tilauksesta laskutukseen asti yhdestä osoitteesta." – Tulevan yhteistyösopimuksen myötä Keikkalasku.fi vastaa Gikkerin kautta tehtyjen esiintymispalkkioiden laskutuksesta ja palkanmaksusta.

Olemme täällä Keikkalasku.fi:llä tulevasta yhteistyöstä todella innoissamme. Meillä on vahva osaaminen ja ymmärrys muusikkojen keikkojen laskuttamisesta, joten yhteistyö Gikkerin kanssa tulee varmasti palvelemaan molempien palvelujen asiakkaita.

Olit sitten muusikko, bändi, juontaja, taikuri tai vaikka sirkustaiteilija, niin kannattaa tutustua palveluun
Gikker.fi.

Verovähennykset 2021

Tervehdys! 

Kevät on tunnetusti iloista veroilmoituksentäyttöaikaa, joten kokosimme kaikille asiakkaillemme hieman muistilistaa veroilmoituksentäyttöä varten.

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa 2022.
1.   Työhuonevähennys ja Kulut oman työtilan käytöstä
”Kun käytät omaa asuntoa työn tekemiseen tai olet vuokrannut erillisen tilan työskentelyyn, voit vähentää siitä johtuvia kuluja.” -Verohallinto
Työhuonevähennys on suuruudeltaan 230-920€. Tähän vaikuttaa muutamakin muuttuja (esim. kuinka suuren osan työstä teet kotona), joten kannattaa tutustua Verohallinnon selkeisiin ohjeisiin Verohallinnon verkkosivuilla.

Työhuonevähennys kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja ilmoittaa omassa veroilmoituksessa!
2.    tulonhankkimis-
kuluina saadut kulukorvaukset
Jos olet viime vuoden aikana laskuttanut kauttamme töitäsi, ja merkannut laskutuspyyntöösi ”Sisältää kulukorvauksia / EI ERITELLÄ LASKULLE”, niin muista ilmoittaa nämä tulonhankkimiskuluina maksetut kulukorvaukset tämän vuoden veroilmoituksessasi! Muussa tapauksessa kyseiset saamasi kulukorvaukset muuttuvat verotuspäätöksessäsi veronalaiseksi tuloksi.    

Verovapaina saatuja kulukorvauksia (eritelty laskulle) ei tule ilmoittaa vähennyksinä.

Huom! Kilometrikorvauksen perustariffi jälkikäteen ilmoitettuna on 0,25e / km. Ei siis sama kuin jos se on eritelty suoraan laskulle, jolloin perustariffi on 0,44e/ km (vuonna 2021).
3.    Jälkikäteen ilmoitettavat, vielä saamatta jääneet kulukorvaukset
Muista ilmoittaa veroilmoituksessasi myös sellaiset kilometri- ja päivärahakulut, joita et ole viime vuonna muistanut täyttää laskutuspyyntöösi, ja ne ovat siksi jääneet saamatta/hyväksilukematta. Näitä kulukorvauksia varten sinulta tulee kuitenkin löytyä ajopäiväkirja tms, josta selviää reitti, ajankohta, aikataulu ja matkan syy.

Tähän kategoriaan voidaan myös laskea esim. työmatkasta koituneet tankkaus- tai matkalippukulut, tai vaikkapa ajoneuvon vuokrakulut, joita et ole keikan laskutuksen yhteydessä ilmoittanut. Näistä kuluista tulee luonnollisesti olla myös kuitit tallella.
4.    Kulut omien työkalujen hankinnoista ja huolloista
Muista ilmoittaa veroilmoituksessasi kulut viimevuoden aikana hankkimistasi, työhösi liittyvistä työkaluista, tai niiden korjauksista ja huolloista esim. rakennustyökalut, soittimet, tietotekniikka, kuvauskalusto.

Yli 1000 euron hankinnat, joiden käyttöikä on yli kolme vuotta, jaetaan useammalle verovuodelle, eli käsitellään 25% poistoina joka vuosi, kunnes hankinnan arvo on kokonaisuudessaan poistettu verotuksestasi. Siitä tarkemmin tietoa tuolta Verohallinnon verkkosivuilta.

Huom! Kuitit näistä kuluista tulee säilyttää tallessa kuusi vuotta verotusvuodesta eteenpäin.
5.    Työvaatteet
Voit vähentää vaatteiden hankintakuluja verotuksessasi, jos kyseessä on vaate, jota et voi käyttää muutoin kuin työssäsi, tai esimerkiksi sellainen esiintymisvaate, joka on nimenomaista esitystä varten suunniteltu ja hankittu. Myös työsi mahdollisesti vaatimat suojavarusteet tai esimerkiksi lämpökerrastot lasketaan verovähennyskelpoisiksi työvaatteiksi.

Jos hankkimaasi vaatteeseen on painatettu esim. firmasi logo, tai vaikkapa esiintyvällä muusikolla bändinsä logo, niin vaatteenhankintakulut hyväksytään verovähennyskelpoiseksi.
6.    Ammattikirjallisuus ja oppimateriaalit
”Voit vähentää verotuksessa summan, jolla olet hankkinut toimialaasi käsitteleviä kirjoja ja ammattilehtiä. Vähennyksen ehtona on se, että tarvitset ammattikirjallisuutta ammattitaidon ylläpitämiseen tai työn vaatiman ammatillisen pätevyyden takia.” -Verohallinto
Esimerkiksi graafikoilla verovähennyskelpoisia ovat käytännössä kaikki graafisen suunnittelun oppaat, logo-kirjat jne. Esiintyvillä taiteilijoilla tähän luetaan mukaan vaikkapa uuden ohjelmistonharjoittelua varten hankitut materiaalit, kuten nuotit ja äänitallenteet.  
7.    Tietokoneet ja Tietoliikenneyhteydet
Voit vähentää verotuksessasi 50 – 100 % tietokoneen käytöstä ja tietoliikenneyhteyksistä (esim. laajakaista) koituvista kuluistasi riippuen niiden käyttöasteesta työssäsi. Tarkemmat määritelmät löydät tämän linkin takaa: Verohallinot/tietoliikenteet

Verottaja saattaa pyytää sinulta erikseen selvityksen tietoliikenneyhteyksiesi työkäytöstä.
8.    Yel-vakuutus
Kaikki vuoden 2021 aikana maksamasi YEL-vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia. Voit lisätä YEL-vakuutusmaksujen summan tulonhankkimisvähennyksiin.
LOPUKSI VIELÄ PARI TÄRKEÄÄ POINTTIA:

Tee veroilmoitustasi varten erittely / selvitys tulonhankkimiskuluistasi esimerkiksi edellä mainittujen otsikoiden mukaisesti. Tämä voi selkeyttää veroilmoituksesi käsittelyä huomattavasti, ja todennäköisemmin vältyt verottajan pyytämiltä lisäselvityksiltä. Toisin kuin jos ilmoitat veroilmoituksen tulonhankkimiskuluihin vain yhden könttäsumman ilman sen kummempia selvityksiä. Veroilmoitukseen tulonhankkimiskulut ilmoitetaan yhtenä könttäsummana, mutta erittelyn voi laittaa liitetiedostoksi.

Suurimmalla osalla yksityishenkilöistä veroilmoituksen palautuspäivämäärä on toukokuun aikana. Tarkista oma palautuspäivämääräsi esitäytetystä veroilmoituksestasi, ja pistä se vaikka vielä itsellesi kalenteriin ylös!

Voit tehdä korjauksia/oikaisupyynnön saamaasi verotuspäätökseen kolme vuotta takautuvasti. Eli nyt voit tehdä korjauksia/oikaisupyynnön vielä vuoden 2019 verotuspäätökseen, jos olet tuolloin unohtanut kirjata veroilmoitukseesi esimerkiksi jonkun merkittävän työhösi liittyvän hankinnan.

Ja vielä lopuksi muistutuksena: Kaikista ilmoittamistasi tulonhankkimiskuluista sinulla tulee olla kuitti tai muu tosite tallessa seuraavat kuusi vuotta verotusvuodesta eteenpäin!